Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

 

Kép
 

 „…avagy a móri öttusa sportág rögös története…”

 
        A Wekerle Sándor uszoda létrejötte új lehetőségeket nyitott a fiatalok számára, új sportágakkal ismerkedhettek meg a város berkein belül. Az előzőleg az Alba Volán Egyesülettel közösen meghirdetett tehetségkutató versenyen kiválasztásra kerülő gyerekekkel alakult 2004-ben a Móri Öttusa Sportegyesület a MOSE.
        A kezdeti létszám évről évre gyarapodott és a gyerekek egyre eredményesebben léptek fel a korosztályos országos viadalokon. Ez idő alatt közel száz óvodás továbbá jó néhány tucat iskolás tanult meg edzőink keze alatt úszni. A sok éves kemény munka, kitartás eredményeként a dobogós helyezések sem maradhattak el. Eredményes Versenyzőkké érettek.
 

        Sajnos azonban az edzői munkának és a gyerekek zavartalan felkészülésének az Egyesület Vezetősége nem adta meg a megfelelő hátteret. Nem volt részükről biztosított sem az edzéseken, sem a versenyeken való részvétel feltétele, valamint a futás és úszás számokon kívül a többi öttusa szám gyakorlásának a lehetősége. 2009 szeptemberében ebbéli okokból a Móri Öttusa Se két részre szakadt. Így alakult meg a Móri Öttusa Se mellett 2010. január 1-én a DRAGON AQUA Sport- és Szabadidős Egyesület Móri Öttusa Szakosztálya, amely emellett rendelkezett már egy Sárkányhajó Szakosztállyal. A 2010-es évtől öttusázóink, a Dragon Aqua Sport és Szabadidős Egyesületben folytatják munkájukat. Még ugyanebben az évben triatlon szakosztályunk is megalakult, ezzel is biztosítva a többféle versenyzési lehetőséget a gyerekek számára, továbbá szorgalmazva minden korosztályt a tömegsportra. 2012-ben Uszonyos- és Búvárúszás Szakosztályunk létrejöttével  már még többen megtalálják a Maguk számára a megfelelő sportolási formát. 2016-os évtől öttusázóink a Csákberény Sportegyesülete Öttusa Szakosztályának hírnevét gazdagítják.

 

 Edzőink:

futas--3-.jpg

 

kp046-1.jpg

 

 

 

Horváth József

Boros Nikolett

 
        Az alapozást négyéves kortól kezdjük óvodás úszásoktatással, majd fokozatosan, játékos keretekbe foglalva elkezdünk a gyerekekkel futni. Egészen tizenegy-tizenkettő éves korig az öttusa versenyeken úszásban és futásban mérettetik meg magukat, mint ahogy az aquatlonon, csak a versenytávok nem egyeznek a két sportágban. Triatlonnál pedig a kerékpározás csatlakozik a két szám-úszás, futás-mellé.
 

img_1735.jpg

        Céljaink között nem csak a versenyzés, a versenysport, hanem mint szabadidős sportegyesület elsősorban az egyes sportágak népszerűsítése, illetve a fiatalok körében való megismertetése, elterjesztése áll. Sportolási lehetőséget szeretnénk nyújtani azoknak a mozgást kedvelő embereknek, akik a sporttevékenységüket szervezett egyesületi keretek között szeretnék folyatatni.
 

img_1796.jpg

        Meggyőződésünk, hogy a jó levegőn való testedzéssel, a káros szenvedélyek távoltartásával jelentősen hozzájárulunk az egészséges, és környezet-tudatos életmódra neveléshez. Ezen felül mivel igen sokszínű a tagok életkori megoszlása lehetőség adódik több generációnak, családoknak a közös testmozgására.
 :)