Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

VI. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál

2010. szeptember 24-25-26.

 

Kép

 

Beharangozó

2010.09.20. www.szekesfehervar.hu

    

        A Dragon Aktív Kft. a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával idén hetedik alkalommal rendezte meg az öt helyszínen zajló fesztiválsorozatot. A győri, faddi, budapesti és szegedi versenyeket követően most Fehérváron szólalnak meg a sárkányhajók dobjai.

         Az évek óta sikeresen zajló fesztivál immár hagyományos záró állomására ebben az évben is közel 80 legénységet várnak a rendezők. A fehérvári sárkányhajó fesztivál két napja alatt nemcsak az Európa-bajnokságot megjárt legénységek, de más egyesületi, gyakorlottabb, kevésbé gyakorlott és több teljesen kezdő csapat is rajthoz áll, hogy 200 valamint a maratoni 2000 méteres távon, kategóriájának (női, open - férfi -, vegyes), korosztályának és gyakorlottságának (első bálozók, újabb lehetőségek, team és céges kupák, magyar bajnokság futamai) megfelelő szinten lapátoljon a győzteseknek járó kupákért.

        A hazánkban is egyre népszerűbb sportágat már csaknem 600 versenyzési engedéllyel bíró "A" és "B" licences sportoló űzi a Magyar Sárkányhajó Szövetség égisze alatt. Emellett sok egyesületi, céges és baráti csapat szerveződik az ország minden pontján. A fesztivál nem titkolt célja, hogy egyre többeket bevonjanak ebbe a nem mindennapi, csapatépítésben élenjáró, szép környezetben zajló sportágba.

        Az idei fesztiválok újdonsága volt, hogy minden helyszínen páros (férfi, női és vegyes) outrigger versenyeket is rendeztek a sárkányhajós legénységek arra jelentkező tagjainak és a vállalkozószellemű jelentkezőknek. Az outrigger versenyek nemvárt sikert arattak. Több helyszínen a meghirdetett futamok mellett újabb időpontokat is ki kellett írni, hogy minden lelkes jelentkező elindulhasson. A kecses polinéziai eredetű oldaltámaszos hajókat a dragonosok sokszor használják edzéseiken, de most minden fesztiválon induló kipróbálhatja.

        A "Sárkányok a vízen" c. gyermekrajz pályázata is utolsó állomásához érkezett. A szervezők a Csónakázó tónál is biztosítják a csemeték alkotó műhelyét. Minden 14 év alatti gyermeket várnak, hogy remekműveikkel indulhassanak az októberi értékelésen. A legjobb pályamunkát családi wellness hétvégével jutalmazzák, a ceglédi Aquarius Hotel**** jóvoltából.

 

 

Eredmények

 

Dragon Aktív Open Kupa

Rába Sárkányhajó Club

2:10:36

1.

Pentaqua Dragon SE

2:16:65

2.

Dunai Sárkányok Vác

2:38:53

3.

Marathon Kupa "A" Liga

Rába Sárkáyhajó Club

12:58:04

1.

Vízivilág Dragons

13:02:15

2.

Pentaqua Dragon SE

13:08:81

3.

Dragon Aktív Mix Kupa

DVSC Sárkányszív SSZ (DA)

1:11:08

1.

Pentaqua Dragon SE (DA)

1:13:64

2.

 

 

 

Házisárkányok Kupája

Pentaqua Dragon SE

2:37:02

1.

Friss Fekete Karibok

2:44:00

2.

Kövi Dinkák

2:45:30

3.